EASY.
Affordable.
Quality.
БРЕНД COLOMIX

COLOMIX нуди комплетен асортиман на производи за сите процеси и чекори во репарација. Главниот дел од асортиманот e адаптабилен систем за мешање, кој го сочинуваат бази,растворувачи и сврзливи пигменти, дизајниран да задоволи повеќе пазари и побарувања како и различни намени при повторно бојадисување на колата.

COLOMIX системот за мешање нуди уникатна предност во индустријата за обновување на премази- само еден сет на бази, прилагодливи за различни потреби на наносување.

Овој систем е сочинет од следниве производи:

 • Средства за чистење
 • Основни премази и полнила
 • Завршни и безбојни премази
 • Разредувачи и уцврствувачи

Квалитетот на COLOMIX производите и едноставниот ценовен концепт е ценет од многубројните лојални купувачи низ цел свет.

COLOMIX МИКС СИСТЕМ

Адаптабилен систем за мешање базиран на растворувачи кој нуди богата база на податоци за формулирање на бои и многу добра идентификација на бои на возила. Системот Base + Binder е дизајниран и развиен за да одговара на различните барања при апликации од пазарите ширум светот.

Како единствен концепт во индустрија за обновување на стари премази, COLOMIX системот за мешање ги спојува висококвалитетните стандардни на основните системи со разновидноста на индустриските врзивни системи.

Хемиската структура и концентрацијата на базите за мешање овозможува да се комбинираат со различни врзива за добивање на  на квалитативно решение кое е подготвено за наносување.

Системот за мешање COLOMIX нуди единствена предност за професионалниот корисник - само еден сет на бази за мешање со врзива кои се прилагодуваат на различни барања за апликација, како што се:

 • Висококвалитетена основна боја за делумно бојадисување.
 • Економичен основна боја за целосно бојадисување на возила или за боење на големи површини.
 • Висококвалитетен завршен премаз за бојадисување на ентериер на возилата притоа совршено совпаѓање со надворешната боја.
 • Економичен завршен премаз со ефекти за бојадисување големи внатрешни површини.

COLOMIX ПРОГРАМ ЗА ПОДГОТВУВАЊЕ НА РЕЦЕПТУРИ:

 • Лесен за користење, модерен и напреден кориснички интерфејс.
 • Обезбедува брз пристап до саканите информации, избегнувајќи ги непотребни чекори и губење време.
 • Врз основа на моќен универзален пребарувач.
 • Континуирано ажурирање на базата на рецептури (преку интернет конекција).